Povodom Svjetskog dana kazališta27. ožujka, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je ove godine odlučilo razveseliti najmlađe gledatelje s predstavom Scene Gorica AVIJONKO SE ŽENI, autora Miljenka Muršića.

 

Prije početka izvedbe, umjetnička voditeljica Scene Gorica Mia Krajcar, pročitat će međunarodnu poruku povodom Svjetskog dana kazališta. Djeca će u predvorju Učilišta imati priliku družiti se s kostimiranim glumcima iz predstave: ‘Avijonkom’ i ‘Helikoptericom Ljubicom’.
Za one mališane sklonije ‘poziranju’ organizirali smo fotografiranje, dok će mali kreativci uz vodstvo naših animatora moći crtati i kreirati likove iz predstave. Naša vizažistica Vanesa Ćopić će oslikavati dječje ručice prigodnim likovima.

 

Zabavite se s nama, povedite djecu i dođite! Predstava prati potragu Avijonka Ftičeka za njegovom odabranicom. Kroz putovanje glavnog junaka djeca jezično upoznaju različite krajeve Hrvatske iz kojih su Avijonkove djevojke. Tako je Kravica Slavica iz Turopolja, Ribica Zlatkica iz Slavonije, Mačka iz Dalmacije, Duh Dušica iz Istre, dok je Helikopterica Ljubica Zagorka.

Na koncu, Ftiček kroz niz pogrešaka i promašaja ipak nalazi družicu koja mu odgovara.

 

Cijena ulaznice je 15,00 kn, a ulaznice je moguće kupiti na blagajni Učilišta (Zagrebačka 37) ili u webshopu od 17. 3. 2021.