Uz brojne udruge, organizacije i volontere koji su se na razne načine aktivno uključili u pomoć potresom pogođenim područjima, svoj obol daju i umjetnici. Kako bi odraslima i djeci ublažili teške dane i barem nakratko im vratili osmijeh na lice, brojne kazališne skupine, na inicijativu Petre Radin izvodit će predstave za sve uzraste u Sisku, Petrinji, Glini, Hrvatskoj Kostajnici…

Ovoj hvalevrijednoj inicijativi pridružilo se i Gradsko kazalište Scena Gorica koje će s predstavama „Avijonko se ženi“ i „Gospođica Neću“ obradovati mališane u Hrvatskoj Kostajnici i Sisku. S obzirom na to da se ne igra u adekvatnim prostorima, birane su predstave koje nisu tehnički prezahtjevne, a glumci iz ove dvije predstave GK Scene Gorica i sami su izrazili želju da volonterski igraju za djecu u mjestima pogođenima potresom.

Prvo gostovanje dogovoreno je za 20. siječnja 2021. kada će glumci izvesti „Avijonka“. Ovaj zabavni kazališni komad prati Avijonka Ftičeka koji je odlučio preletjeti brda i doline Lijepe Naše kako bi pronašao pravu osobu s kojom će letjeti cijeli život. Predstava ima i edukativni karakter jer kroz različite dijalekte te standardni jezik upoznaje djecu s bogatstvom hrvatskog jezika i njegovom baštinom, a predstavljeni su i običaji karakteristični za razne krajeve Hrvatske. Osim djeci, predstava će biti jednako zanimljiva i odrasloj publici, a gledati je mogu u Dječjem vrtiću u Hrvatskoj Kostajnici u 10 sati te u sportskoj dvorani „Brezovica“ u Sisku u 13 sati. Predstava je besplatna za sve.