Dobro je poznato kako je mladim parovima ponekad teško doći do stana, a upravo je ova problematika glavna tema nove predstave Scene Gorica, naslova „Stambeno pitanje“. U tijeku su probe, a premijerna izvedba održat će se 14. travnja.

 

Prema tekstu poznate hrvatske književnice Snježane Babić Višnjić predstavu će prvi put postaviti na kazališne daske redatelj Ivan Leo Lemo. Autorica Babić Višnjić u maniri vrhunske komedije prati dva bračna para u njihovoj borbi oko nekretnine, tj. stana na koje oba para misle da polažu nasljedno pravo. Parove glumački utjelovljuju afirmirani glumci Đorđe Kukuljica, Anita Matić Delić, Mladen Kovačić i Mia Krajcar, umjetnička voditeljica Scene Gorica.

 

Kroz predstavu pratimo dva bračna para, koji se nađu u vrlo mogućoj i mnogima prepoznatljivoj situaciji. Dijalozi su britki, dramska lica su slojevita, zanimljiva, a u njima su upisana ona stanja i raspoloženja koja će mnogi prepoznati iz svojih bračnih ili “dobrosusjedskih” situacija. Na sceni vidimo kako se „običnim“ ljudima najjednostavnije životne situacije pretvore u horor priču, koju autorica teksta piše na vrlo duhovit način.