Premijera predstave „Stambeno pitanje“, koja na vrlo dubok, ali duhovit način tematizira problem rješavanja stambenog pitanja, održana je u srijedu, 14. 4., u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Usprkos pandemiji, pridržavajući se svih epidemioloških mjera malobrojna publika došla je podržati glavne glumce u novoj predstavi Scene Gorica.

Premijeru predstave nisu propustile glumice Ines Bojanić, Ana Maras Harmander, Ksenija Prohaska te još nekolicina poznatih osoba iz društvenog i kulturnog života.

Prema reakcijama publike i dugotrajnom aplauzu kojim je nagradila ansambl i autorski tim, Scena Gorica dobila je još jednu zanimljivu i intrigantnu predstavu koja prati dva bračna para, koji se nađu u vrlo mogućoj i mnogima prepoznatljivoj situaciji.

Dijalozi su britki, dramska lica su slojevita, zanimljiva, a u njima su upisana ona stanja i raspoloženja koja će mnogi prepoznati iz svojih bračnih ili „dobrosusjedskih“ situacija. Na sceni su glumci Đorđe Kukuljica i Mladen Kovačić te njihove kolegice Anita Matić Delić i Mia Krajcar vjerno dočarali kako se „običnim“ ljudima najjednostavnije životne situacije pretvore u horor priču.

Ivan Leo Lemo režirao je i adaptirao predstavu prema tekstu Snježane Babić Višnjić, a možete je pogledati 12. svibnja 2021., u 20 sati, u Dvorani Gorica.