Scena Gorica ima novu predstavu „Čarobnjakov učenik“. Premijerna izvedba privukla je u subotu, 26. 9., u Pučko otvoreno učilište Velika Gorica brojne mališane, ali i javne osobe.

Premijeru predstave nisu propustili ni glumci Ines Bojanić, Igor Baksa, Nina Kaić Madić, Robert Kurbaša, Karmen Sunčana Lovrić i mnogi drugi.

Prema reakcijama publike i dugotrajnom aplauzu kojim je nagradila ansambl i autorski tim, Scena Gorica dobila je još jednu zanimljivu dječju predstavu.

Predstava je namijenjena djeci vrtićke i mlađe školske dobi, a govori o važnosti učenja i marljivosti, kao i o posljedicama neznanja i lijenosti. Priča je to o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Čarobnjak uživa da ga se dvori pa često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da obavljaju kućanske poslove, a to isto poželi i Fricl. Kad čarobnjak otputuje stvari potpuno izmaknu kontroli jer Fricl počne čarobirati sam te se nađe u mnogim smiješnim i kaotičnim situacijama.

Predstavu je prema tekstu J. W. Goethea režirala Ivana Peroš, dramaturgiju potpisuje Dora Delbianco, a glume Vedran Komerički i Danijel Radečić.