„Mama je kriva za sve“ djelo je jednog od najplodnijih hrvatskih pisaca Zorana Pongrašića. Roman je 1999. dobio prestižnu nagradu „Grigor Vitez“. Na kazališne daske uskoro će ga postaviti i Scena Gorica.

Redateljica predstave je Lea Anastazija Fleger, a na sceni će se naći tri lika koje glume: Ivan Magud, Jurica Marčec i Roko Protić. Predstava je namijenjena djeci starijoj od 7 godina.

Riječ je o vrlo napetoj, zanimljivoj priči, koja djecu snažno veže uz glavnog protagonista Berislava. Dječaka Berislava, jedne nedjelje kad je on zabunom otišao u školu, otmu pljačkaši Ožiljak i Buraz. Berislav ih je zatekao u pljački, a oni ga otimaju ne bi li se riješili svjedoka. On ostaje zaključan u nepoznatom stanu, ali brzo smisli kako pozvati pomoć. Preko interneta! Ubrzo mu na SOS poziv odgovaraju dvije sestre blizanke Stela i Mirela. Njih dvije i Berislav s otmičarima prožive cijelu avanturu. Ovo je veoma zabavna kriminalistička priča.

Pongrašić želi poručiti svojim čitateljima da niti jedna situacija s kojom se sretnemo u svom životu nije bezizlazna. Djecu prikazuje kao veoma sposobne i samostalne jedinke, a naivnost odraslih veoma duhovito i suptilno ismijava.

Premijera predstave održat će se u subotu, 28. 1. 2023., u 19:00 h.

Ulaznice za premijernu izvedbu nisu u slobodnoj prodaji.

Izvedba za građanstvo održavat će se u dogovoru sa školama i drugim obrazovnim ustanovama.