Pučko otvoreno učilište Velika Gorica i ove se godine uključilo u „Noć kazališta“. Ovom jednodnevnom manifestacijom kazališta se približavaju ljubiteljima ove umjetnosti, predstavljajući im različite aspekte svoga djelovanja. Održava se istovremeno u velikom broju hrvatskih gradova svake godine, treće subote u mjesecu studenom.

Ovogodišnja, dvanaesta Noć kazališta održat će se u subotu, 21. studenog, a Pučko otvoreno učilište pripremilo je za tu priliku izvedbu predstave GK Scene „Gorica“ namijenjenu odrasloj publici. Predstava „Zov divljine“ prati avanturu četiri prijateljice (40+) u dubokoj šumi, daleko od civilizacije. One zaboravljaju na svoje društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugom kao nikada do sad te počinje drama. Na kušnju dolaze njihova dugogodišnja prijateljstva i veze s muškarcima koje su ostavili u civilizaciji i, dok ih divljina zove muklim urlicima, one spoznaju da su, usprkos trenju koje narušava njihove odnose, uistinu jedna drugoj najveća potpora. Možda ne trče s vukovima, ali shvate svoju veliku snagu koja je jača od svih životnih nedaća koje vrebaju u svakodnevici.

Predstava je nastala prema tekstu Kristine Kegljen, a u režiji Lee Anastazije Fleger. Glume Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Hana Hegedušić i Ines Bojanić.

Početak predstave u Dvorani Gorica je u 20 sati, a ulaznice po promotivnoj cijeni od 25,00 kuna moguće je kupiti od 14. 11. 2020. na info pultu Učilišta.
Rezervacija ulaznica nije moguća za vrijeme trajanja epidemioloških mjera.

Info: 01 6259 800