Predstava koja izravno progovara o stanju svijesti današnje mladeži kroz nesvakidašnji događaj novi je kazališni adut Scene Gorica, koja ovim projektom nastavlja aktivno pružati podršku mladim umjetnicima i otvarati im put ka afirmaciji.

“U tih sat vremena predstave”, ističu Sanja Drakulić i Katarina Baban, “publika će zaviriti u intimni svijet dvije mlade djevojke bez lažnog morala. One su zavidne, lijene, ohole prema slabijima a ponizne pred jačima, sebične koliko im se to dopusti, dobre i nježne koliko i zle i okrutne, iskreno su pune laži, one su dražesne vulgarne djevice na pragu svog odraslog života žene –nejasnog identiteta čija pravila misle da moraju ispuniti”.

Ta svakodnevna situacija u kojoj su se brojne djevojke našle na pragu dvadesetih, započinje neuobičajenim kasnonoćnim događajem – samoubojstvom susjeda ove dvije cimerice, kojeg tumači Matija Kačan, što će biti kap koja će pokrenuti njihovu emotivnu lavinu na sceni.

Predstava je u cijelosti nastala kroz glumačke improvizacije. Nakon temeljitog rada na karakterima, s otvaranjem radnje glumice su s redateljicom Ivom Ilakovac kroz glumačku interakciju gradile narativne lukove i istraživale teme predstave.


Predstava za odrasle

Sezona: 2014./2015.

Vlastita produkcija Gradskog kazališta Scena „Gorica“

Tekst: Sanja Drakulić i Katarina Baban

Režija: Iva lakovac

Glume: Katarina Baban, Sanja Drakulić i Matija Kačan

Scenografija: Marta Crnobrnja

Glazba: Ozren K. Glaser