Kultni tekst Ivane Brlić-Mažuranić redatelj Robert Waltl postavio je kao vizualno-glazbeni spektakl koji oduševljava i djecu i odrasle. Sve je puno svjetlosnih i glazbenih dojmova, plesa, raskošnih kostima što se slijevaju u jedinstven doživljaj.

„Šuma Striborova“ prva je „priča iz davnine“ koju je Ivana Brlić-Mažuranić napisala. Inspiraciju je dobila jedne zimske večeri u blagovaonici svoga doma kad je u kaminu na vatri borova cjepanica prasnula u tisuće iskrica. Kako je u to vrijeme čitala o mitologiji starih Slavena iz pera A. N. Afanasjeva, sjetila se Domaćih – kućnih duhova koji dolaze na ognjište. I tako su Domaći postali okosnica priče o dobroj baki, zloj snahi-guji, budalastom sinu, siromašnom djevojčetu, šumskom starješini Striboru i začaranoj šumi, koja je začarana morala ostati sve dok u nju ne stupi onaj kojemu je milija njegova nevolja nego sva sreća ovoga svijeta.

 

Predstava za djecu

Vlastita produkcija Gradskog kazališta Scena „Gorica“

 

Autorica: Ivana Brlić-Mažuranić

Redatelj: Robert Waltl

Glume: Enes Kišević, Filip Juričić, Ana Karić, Ivana Roščić, Stipe Kostanić, Sven Jakir, članovi plesne skupine Megablast