„Postojani kositreni vojnik“ smatra se jednom od najneobičnijih Andersenovih ranih bajki koja ne završava riječima „…i živjeli su sretno do kraja života“, no donosi neizmjerno toplu, senzibilnu i dirljivu priču o svima onima koji su drugačiji i različiti.

Na svome proputovanju vojnik će upoznati šaroliko društvo iz dječje sobe, ulice, podzemlja, u kojemu žive hip-hoperi, akrobati, gimnastičari i pjevači što će ga stalno iskušavati u njegovoj namjeri da ipak uspije doći do izabranice svoga kositrenoga srca.

Unatoč brojnim neprilikama i preprekama na koje nailazimo u životu, ljubav nas uvijek može spasiti. A ona strpljivo čeka sve one koji su postojani u njoj, pa tako i našeg kositrenog vojnika, najnepokolebljivijeg u svojoj čvrstoj vojničkoj odanosti i časti od svih ostalih vojnika, najstabilnijeg, iako cijeli život stoji samo na jednoj nozi. Punog sućuti za svijet koji ga okružuje, iako ga često ne razumije, no prihvaća onakvim kakav jest. Velikog u svojoj maloj sudbini koja ga nemilice baca u najopakije dvojbe.

Jer samo one koji vjeruju da su i najnevjerojatnije želje ostvarive, čeka nagrada.

 

Predstava za djecu

Vlastita produkcija Gradskog kazališta Scena „Gorica“

 

Prema tekstu H.C. Andersena

Redatelj: Robert Waltl

Glume: Martina Vrbos, Iva Visković, Ante Krstulović, Slavko Sobin, Nikola Zdelar, Domagoj Dittrich, Zlatko Čančar, Hrvoje Lučić, Dino Perenski, Vladimir Smud