Kako zaista živi Antuntun? Posve na svoj način… On je uvijek originalan i poseban, zanimljiv u svojoj neobičnosti i zaigranosti. Grigor Vitez kroz niz snažnih slika u ovoj pjesmi opisuje neobične dogodovštine iz života ovog simpatičnog zaigranog čudaka koji „jaja za leženje u vrtu sadi“, „snijegom soli ovce“, „loncem hvata mrak“, a „bicikl na livadu tjera da pase“.

Antuntun nam vješto pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, „na svoj način i biti sretan“. Svatko od nas u biti u sebi nosi djelić Antuntuna, svatko od nas nosi u sebi neki neobičan i poseban svijet. Upravo taj svoj svijet, važno je i živjeti.

Antuntun je spretan i vješt, on uvijek nalazi način kako ostvariti vlastitu ideju. Vi možda i ne vidite gusku koja mu je sletjela na rame kako bi je nahranio sijenom, ali Antuntun je vidi. Ona je živa u njegovoj mašti i zato za njega stvarna kao i jaje koje pokušava zašiti koncem. Svijet koji Antuntun stvara, makar možda samo u svojoj mašti-svijet je pun izazova, vesele igre i u njemu nikada nije dosadno.

Antuntun nas uči poštivanju različitosti. Uči nas kako je važno slijediti svoj put ma koliko to ponekad i teško bilo. Jer, samo originalnost i mašta guraju čovjeka naprijed i vode do malih i velikih otkrića, ali i novih saznanja. Ako nikada ne naučimo ribu pjevati – kako ćemo znati da je to nemoguće?

Za uzrast 3+

Sezona: 2015./2016.

Koprodukcija Gradskog kazališta Scena „Gorica“ i Gradskog kazališta „Žar ptica“ iz Zagreba

Tekst: Grigor Vitez

Režija: Helena Petković

Glumi: Pavle Vrkljan

Kostimografija: Zjena Glamočanin

Glazba: Damir Šimunović

Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec;

Projekcije: Ivica Mušan

Trajanje: 35 min