Grga Čvarak temeljno je djelo hrvatske dječje poezije, pa tako i nezaobilazan lektirni naslov. Od njegovog nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Tko ne zna za Grgu Čvarka, koji svojom ambivalentnošću pokazuje sve odlike pravoga živog djeteta? Upravo je u toj ambivalentnosti dobrote i nestašluka najveća Grgina zanimljivost.

U ovoj predstavi ćemo se baviti upravo time, pokušavajući dati svoj odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen. A odgovor zapravo čuči u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, nadamo se, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda.

Ovom predstavom Scena “Gorica” nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije tj. osjećaj za drugoga i osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama te da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog “Grge Čvarka” optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas I učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.

Za uzrast 4+

Sezona: 2016./2017.

Vlastita produkcija Gradskog kazališta Scene „Gorica“

Režija: Ivana Čoh Šverko
Glume:
 Ana Vilenica, Mateo Videk, Tomislav Krstanović

Dramatizacija: Ivana Čoh Šverko
Kostimografija: Iva Šimunović
Scenografija: Marta Crnobrnja
Glazba: Dinko Appelt

Šminka: Iva Šimunović
Vlasuljarka: Marija Bingula
Ilustracije: Tomislav Torjanac
Dizajn propagandnih materijala: Dejana Milosavljević
Autor fotografija i snimke: Željko Ljubek
Promidžba i prodaja: Kristina Rašeta
Tehnička podrška: Tomislav Kotrla, Marko Drnić
Oblikovatelj svjetla: Damir Sirotić
Garderobijerka: Marta Ivanjko

Trajanje: 40 min