„Pale sam na svijetu“ djelo je jednog od najvećih pisaca za djecu, Jensa Sigsgaarda. Ova kratka, ali zanimljiva priča svima je dobro poznata. Na kazališne daske uskoro će ju postaviti i Scena Gorica.

Redateljica predstave je Ivana Čoh, a na sceni će se naći dva lika: Pale, kojeg glumi Tomislav Krstanović, i pripovjedačica – Ana Vilenica.

Pale, probudivši se jednog jutra, otkriva kako je jedini čovjek na svijetu. Istražujući tim novim očima svijet oko sebe, uživa u novostečenoj slobodi. Dogodovštine koje doživljava u početku ga vesele, međutim ubrzo shvaća kako veselje koje doživljava nema s kime podijeliti. Na sreću ubrzo shvaća kako je sve što je doživio bio samo san.

Sloboda koju Pale doživljava i avanture koje proživljava želja su svakog djeteta i upravo je izbor tih situacija (iz same priče, ali i poneke osuvremenjene) ono zbog čega se svako dijete može poistovjetiti s našim glavnim junakom. Njegovoj razigranosti i mašti nema kraja, međutim niti samoći koju doživi kada shvati da te lijepe trenutke nema s kime podijeliti. I upravo je to okosnica ove adaptacije – promišljanje o slobodi, tj. odgovornosti koju ona nosi, ali i osvještavanje koliko smo zapravo društvena bića.

Premijera predstave održat će se u subotu, 19. 3., u 18:00 h, a prva izvedba za građanstvo bit će već sljedećeg dana, 20. 3., u 17:00 hu Dvorani Gorica. Izvedbom za građanstvo ujedno ćemo obilježiti i Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti na blagajni Učilišta ili online od 7. 3. 2022.