Nakon niza nagrada koje je osvojila na festivalima u proteklih pet godina, Scena Gorica dobila je još jedno priznanje: nagradu publike za dječju predstavu „Tonka Bontonka“ na Festivalu u Bačkoj Palanki, u Srbiji.

Riječ je o 24. po redu Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade, koji se održavao od 23. do 26. kolovoza. Nagrada „Dobro drvo“, kakvu sada ima i Scena „Gorica“, dodjeljuje se u tri kategorije – Nagrada dječjeg žirija, Nagrada stručnog žirija i Nagrada publike. U natjecateljskom dijelu tijekom četiri dana Festivala, nastupilo je šest kazališta iz Srbije, Hrvatske, Turske i Rusije.

„Tonka Bontonka“ je edukativni mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja, koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo.
Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeci daje ova interaktivna predstava prikazana na duhovit način.
Predstavu je režirala Morana Dolenc, a uloge igraju talentirani i afirmirani glumci – Dunja Fajdić i Igor Baksa. Tekst predstave potpisuju Dunja Fajdić i Jelena Radan, a glazbu i pjesme su komponirale Anita Valo i Meri Jaman, članice grupe MERITAS.